Головна  →  Новини  →  9 липня 2015

Київ закликає інші міста України долучатися до впровадження освітніх інновацій

Київ закликає інші міста України долучатися до впровадження освітніх інновацій

Київська міська влада закликає інші міста долучатися до реформування життєдіяльності міста і готова поділитися досвідом у впровадженні інноваційних проектів. Про це сказала заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час зустрічі з працівниками органів місцевого самоврядування міст-членів Асоціації міст України в рамках їхнього візиту до Києва.

«Київ сьогодні є флагманом за кількістю реальних перетворень та інноваційних проектів, які впроваджують в усіх сферах життя міста. І столична влада на чолі з мером Віталієм Кличком готова відгукнутися, щоб допомогти власним досвідом втілення реформ», – зазначила заступник голови КМДА.

Під час зустрічі Ганна Старостенко поділилася зі своїми колегами з інших міст проектами Києва в гуманітарній сфері. Серед іншого, йдеться про освітню сферу та розширення мережі дитячих садочків у столиці.

«Незважаючи на економічну кризу, ми будуємо нові і реконструюємо існуючі освітні об’єкти, шукаємо додаткові позабюджетні кошти. Зокрема, міський голова домовився з урядом Німеччини про виділення 5 млн євро на розвиток соціальної інфраструктури України, левова частка з яких піде на відновлення додаткових груп у дитсадках столиці. За нашими підрахунками, ми зможемо створити понад 2000 додаткових місць для дошкільнят», – сказала заступник міського голови.

Крім того, місто розпочало реформування системи управління у навчальних закладах. «Ми провели перший і унікальний для України конкурсний відбір кандидатів на посади директорів шкіл та дитсадків Києва. Важливо, що до рекомендацій конкурсної комісії з призначення того чи іншого керівника прислухалися голови районів, які власне й готують подання на призначення» – підкреслила Ганна Старостенко.

Окремо під час дискусії йшлося про інноваційні технології в системі освіти, такі як «Картка учня». «Завдяки цьому додатку педагоги зможуть більше уваги приділяти навчанню школярів, а батьки – дистанційно стежити за успіхами своїх дітей. У свою чергу, учні отримають додаткові можливості – наприклад, сплату за проїзд або обіди через цю картку. Також ми створили інтерактивну карту навчальних закладів та вдосконалили систему електронного запису в дитсадки», – додала заступник голови КМДА.

Водночас, вона наголосила на тому, що будь-які перетворення в столиці неможливі без зміни застарілої системи та боротьби з корупцією у владі: «Найкращий метод боротьби з будь-якими корупційними проявами – це прозора та відкрита діяльність влади. Тому ми відкрили абсолютно всю інформацію про фінансування навчальних закладів, а також використання коштів у кожній школі та дитячому садку, у тому числі зобов’язали установи звітувати і про використання коштів, які жертвують батьки».

Перейти до спискуВерсiя для друку