Головна  →  Новини районів  →  25 червня 2015

Обмін досвідом корекційно – розвивальної роботи керівника дошкільного навчального закладу № 219 на VI науково-практичній конференції дитячих офтальмологів України

Обмін досвідом корекційно – розвивальної роботи керівника дошкільного навчального закладу № 219  на VI науково-практичній конференції дитячих офтальмологів України

Дошкільні навчальні заклади компенсуючого типу Святошинського району  приймають активну участь в роботі  районних, міських та всеукраїнських семінарах, конференціях, круглих столах тощо, де обговорюються питання забезпечення  соціально – психологічної реабілітації дитини шляхом спеціально організованого навчально – виховного процесу у комплексі з корекційно- розвивальною та лікувально – оздоровчою роботою.

На одному із таких заходів, а саме VI науково-практичній конференції дитячих офтальмологів України з порушенням зору за міжнародною участю «Медична і медико-педагогічна реабілітація дітей з аномаліями рефракції та захворюванням окорухового апарату»,  яка проходила  18-19 червня 2015 року в місті Львів, приймала участь завідуюча дошкільного навчального закладу  компенсуючого типу № 219  для дітей з порушенням зору Рожко Ніна Миколаївна.

Учасниками конференції, провідними українськими та зарубіжними  офтальмологами та тифлопедагогами  висвітлювалися  проблеми захворювання дітей та шляхи їх вирішення. Також обговорювалося питання про ранню корекцію зору та лікування маленьких пацієнтів. Для отримання позитивної динаміки вони радять тісну співпрацю медиків та тифлопедагогів, які завдяки  спільній роботі досягають високих результатів у корекції вторинних відхилень у дітей з порушеннями зору.  Зокрема, доктор педагогічних наук, професор Синьова Євгенія Павлівна порушила питання корекції зору дітей в дитячих садках та школах-інтернатах.

 На конференції Рожко Н. М  представила досвід співпраці дошкільного навчального  закладу компенсуючого типу  № 219, загальноосвітнього навчального закладу № 281 та Інституту корекційної педагогіки та психології НПУ ім. М.П. Драгоманова щодо підготовки дітей дошкільного віку до навчання у спеціальних класах загальноосвітніх навчальних закладах..

Ніна Миколаївна стала  учасником сателітного симпозіуму «Покращуючи зір, покращуємо життя маленьких пацієнтів», а також  відвідала виставку офтальмологічної апаратури, яка була представлена вітчизняними та зарубіжними виробниками, познайомилася з новинками в офтальмології, які можуть бути використані в лікуванні  та корекції порушень зору в спеціальних дошкільних навчальних закладах. 

Перейти до спискуВерсiя для друку