Головна  →  Новини  →  23 червня 2015

Ганна Старостенко: «На підготовку навчальних закладів до нового навчального року виділено 280 млн. грн.»

Ганна Старостенко: «На підготовку навчальних закладів до нового навчального року виділено 280 млн. грн.»

На підготовку навчальних закладів міста до нового навчального року з бюджету столиці виділено більше 280 мільйонів гривень. Серед них 230 млн передбачено на відкриття нової школи у Дніпровському районі та двох дитсадків у Солом’янському та Дарницькому районах міста. Про це заявила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час інспекції підготовки шкіл та дитсадків до нового навчального року.

«Ремонт та реконструкція навчальних закладів здійснюється за рахунок не лише  міських, а й позабюджетних коштів. Адже завдяки довірі до діяльності Київського міського голови Віталія Кличка іноземні інвестори та міжнародні благодійні організації готові вкладати і вже надають кошти на відновлення дитсадків та шкіл міста», – зазначила вона.

Так, за словами Ганни Старостенко, у Дніпровському районі на ремонт школи № 141 Міжнародна освітня організація виділила майже 4 млн доларів, у кількох навчальних закладах в Оболонському районі ремонт здійснюється коштом американських та турецьких організацій.

«Крім того, вже є домовленість з німецьким урядом на відновлення додаткових груп у дитячих садках міста, дозволить створити додатково майже 2000 додаткових місць для дошкільнят. Вперше за роки незалежності київська влада настільки масштабно підійшла до вирішення проблеми нестачі дитячих садків у місті. Ми розриваємо договори оренди, реконструюємо старі занедбані дитсадки, відкриваємо додаткові групи та залучаємо додаткові позабюджетні фінанси. Це колосальна робота і сьогодні ми маємо змогу побачити реальні результати», – наголосила вона.

Перейти до спискуВерсiя для друку