Головна  →  Новини  →  30 травня 2015

Департамент освіти і науки, молоді та спорту взяв участь у фестивалі проектів міського розвитку «PRO місто», який вперше провели в столиці

Департамент освіти і науки, молоді та спорту взяв участь у фестивалі проектів міського розвитку «PRO місто», який вперше провели в столиці

Київ має стати по-справжньому європейським та комфортним містом. Але без спільних зусиль, ідей та співпраці влади і громадськості цього досягти складно. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час  оголошення переможця конкурсу на кращий міський стартап, який відбувся в рамках Фестивалю проектів міського розвитку «PRO місто». Такий фестиваль провели в столиці вперше.

Віталій Кличко наголосив, що в Києві вже розпочалися реальні позитивні зміни, однак  багато що ще доведеться зробити і тут знадобляться ідеї, які роблять місто більш сучасним і технологічним.

«Кожному з нас впадають в око ті проблеми, які є в місті. І перед нами стоїть завдання ˗ в короткий проміжок часу змінити ситуацію. І це можна реалізувати маючи спільне бачення з громадськістю, враховуючи її думки. Тому ми організували такий демократичний дискусійний майданчик», ˗ сказав Віталій Кличко.

Зокрема, за його словами, значна увага має бути приділена проектам щодо облаштування сучасних парковок, утилізації відходів, облаштування скверів, організації громадських просторів.

«Місто повинно розвиваватися, змінюватися, але, безумовно, не втрачати своєї ідентичності», ˗ сказав мер.

За словами Віталія Кличка, майданчиком для пошуку спільних проектів, які сприятимуть розвитку Києва, став перший Фестиваль «Pro Місто».

«Однак, такий фестиваль ми хочемо зробити  постійним майданчиком для обміну ідеями, планами та визначенням шляхів їх втілення», ˗ сказав він.

На фестивалі були представлені близько 70 проектів від департаментів КМДА, 4 з яких від Департаменту освіти і науки, молоді та спорту.

Водночас, у конкурсі на кращий міський стартап-2015 м. Києва «Best Urban Social Startup» було понад 160 проектів, серед яких визначили 10 фіналістів. Переможцем конкурсу став проект «Оціум-бібіліотека. Мережа публічних просторів». Автори проекту отримали 200 тис. грн. від спонсорів на реалізацію своєї ідеї.

Презентація Департаменту освітиі науки, молоді та спорту в рамках проекту "Pro Місто"

Перейти до спискуВерсiя для друку