Головна  →  Новини  →  1 червня 2015

Крок за кроком маємо спільно будувати європейську Україну – Президент на зустрічі зі школярами з нагоди Дня захисту дітей

Крок за кроком маємо спільно будувати європейську Україну – Президент на зустрічі зі школярами з нагоди Дня захисту дітей

У День захисту дітей Президент Петро Порошенко зустрівся з лідерами шкільного самоврядування.

Глава держави привітав присутніх зі святом. Президент зазначив, що пишається, що в України є такі молоді українці, які мають надзвичайно великі можливості будувати нову європейську державу. «Крок за кроком ми всі разом, кожен на своєму місці, маємо робити все можливе, щоб на краще змінювати країну. У нас немає ні можливості відступити, ні часу чекати. Ми з вами боремося за Україну», – підкреслив Петро Порошенко.

Петро Порошенко підкреслив, що Україна є європейською країною і, звертаючись до школярів, закликав спільно докладати зусиль та працювати над тим, щоб забезпечити можливість вступу України до Європейського Союзу. «Вірю в  те, що ми з вами спільною працею забезпечимо, щоб Україна отримала можливість вступу до Європейського Союзу», - сказав Глава держави.

За словами Президента, українці продемонстрували чітке бажання інтеграції з ЄС і змінили ставлення європейців до перспективи членства України. «У листопаді 2013 року українці вийшли на вулиці не для того, щоб вимагати підвищення зарплат чи зниження податків, вони прагнули свого європейського майбутнього. Думаю, що дуже мало країн в Європі так боролися за своє майбутнє і заплатили таку велику ціну, як це зробила Україна», – сказав Президент.

Глава держави нагадав, що для вступу в ЄС Україна має відповідати Маастріхтським та Копенгагенських критеріям – це стосується рівня освіти, промисловості, ВВП, демократії, свободи, боротьби з корупцією, незалежності судової гілки влади. «Велика кількість реформ, які, впевнений, доведеться робити мені, політичним силам і з вашою допомогою. Я на вас дуже розраховую», - сказав Президент.

Петро Порошенко позитивно оцінив ініціативи зі створення шкільних «парламентів», «кабінетів міністрів». «Мені надзвичайно приємно, що тут представлені голови парламентів, обласних рад, урядів і міністри. Так, дитячих, але це добрий спосіб підготуватися до дорослого життя і приймати це вже як свідомий і відповідальний вибір. Мені приємно бачити директорів молодіжних підприємств, бо не лише політикою маємо жити, а маємо піднімати економіку», - зазначив Глава держави. Президент порекомендував школярам прочитати книгу Айни Ренд «Атлант розправив плечі», яка допомогла сформувати його підхід до життя.

У свою чергу лідери шкільного самоврядування привітали Президента з Всесвітнім днем батьків, який також відзначається 1 червня. Глава держави також відповів на запитання. Зокрема, школярі відзначили потребу в реформуванні системи інтернатів та будинків дитини. Петро Порошенко сказав, що такі заклади є радянським залишком, і в Європі такого немає. Президент впевнений, що має бути змінено ставлення до сиріт та ліквідовані бюрократичні перешкоди для усиновлення дітей.

З нагоди сьогоднішнього свята Адміністрація Президента відкрила двері для дітей, які змогли оглянути приміщення та галерею, що експонується в будівлі АПУ. Президент висловив сподівання, що школярам сподобалась екскурсія приміщеннями, які роками були закриті для відвідувачів. «Ми намагаємось, щоб це було символом відкритості влади та прозорості тих кроків, які робить Президент країни, Уряд та Парламент, щоб ми з вами змінили країну на краще», - сказав Глава держави.

Перейти до спискуВерсiя для друку