Головна  →  Новини  →  22 травня 2015

750 років з Дня народження Данте Аліг’єрі

750 років з Дня народження Данте Аліг’єрі

Традиційним стало відзначення Дня Данте у спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської та італійської мов №130 імені Данте Аліг’єрі. 20 травня 2015 року школа урочисто святкувала 750-річчя з дня народження видатного італійського поета, громадського діяча своєї епохи та засновника італійської мови – Данте Аліг’єрі. На свято завітали почесні гості: директор Італійського інституту культури в Україні професор Нікола Франко Баллоні, головний спеціаліст Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Гладун Н.В., методист РНМЦ Управління освіти районної в місті Києві державної адміністрації  Кучмагра С.В., завідуюча кафедрою романо-германських та східних мов Київського університету імені Бориса Грінченка Лактіонова К.М., науковий співробітник інституту післядипломної освіти к.п.н. Покатілова О.О., директор курсів італійської мови товариства Данте Аліг’єрі в місті Києві Панасюкова А.Р., учитель італійської мови сш №118 «Всесвіт» з поглибленим вивченням європейських мов міста Києва   Бортун Г.О. зі своїми учнями, студентки Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова Костюк Р.О. та Гольцева М.І.

Учні та вчителі нашої школи  презентували життєвий та творчий шлях Данте, читали уривки з «Божественної комедії», сонети та вірші поета. Гості щиро вітали школярів та бажали їм подальших успіхів у вивченні італійської мови та світової культурної спадщини. Присутні на святі відвідали музей школи, де ознайомилися з експозицією, що присвячена Данте Аліг’єрі.

До 750-річчя з дня народження Данте Аліг’єрі цього ж дня в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулися національні міжуніверситетські читання «Божественної комедії» Данте мовою оригіналу, в яких взяла участь і наша школа. Учениця 10 класу Пелешенко Анастасія читала уривок з «Божественної комедії» Данте.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку