Головна  →  Новини  →  22 травня 2015

У Києво-Печерському ліцеї № 171 «Лідер» обирали заступника директора з виховної роботи

У Києво-Печерському ліцеї № 171 «Лідер» обирали заступника директора з виховної роботи

Днями в Києво-Печерському ліцеї № 171 «Лідер» відбулися вибори заступника директора з виховної роботи конкурсним шляхом. Ця  подія  є прикладом втілення демократичних принципів у навчальному закладі.

Заступник директора із науково-методичної роботи Зоя Зеленська розповіла: «Вже стало традицією в нашому колективі проводити інноваційні педагогічні  ради. До участі в конкурсі було подано шість заяв на заміщення вакантної посади заступника директора з навчально-виховної роботи. Завданням було створення інноваційних проектів, мета яких – вдосконалення сучасного комфортного навчального закладу, спрямованого на пошук і впровадження ефективних способів розкриття, вдосконалення та реалізацію творчого потенціалу ліцеїста».

Сьогодні відбувся заключний етап конкурсу –  захист власних інноваційних проектів молодих учителів. Ірина Дайнеко представляла проект «Сучасний заклад – запорука благополучного майбутнього». Василь Кучма вирішив також спробувати себе в конкурсі, його проект має назву «Лідер ХХІ століття», він зазначив, що у своїх інноваційних пропозиціях  велику увагу приділив проблемі кримсько-татарських переселенців. Проект «Суспільно-орієнтована діяльність у ліцеї як елемент навчально-виховного процесу»  запропонував  Юрій Андрєєв. За мету собі поставив підвищення іміджу ліцею серед батьків потенційних учнів. Наталія Куксенко  пропонує проект «Формування активної громадянської позиції ліцеїстів як рушійного елементу розвитку навчального закладу». Марія Макодзеба і Алла Данилова презентували разом проект «Родинний. Інноваційний. Патріотичний навчальний заклад»

Директор ліцею «Лідер»  Дмитро Кравченко наголосив, що за останні тридцять років ця неординарна подія відбувається вдруге. «Нині в колективі відбувається потужна зміна поколінь. Прийшла велика кількість молоді, тому нам здається, що саме представник від молоді має бути в адміністрації нашої школи.  Людина з новими думками, поглядами, людина яка формувала свій світогляд у незалежній Україні.  За ними стоїть майбутнє. Сама процедура виборів не є юридичною підставою для її призначення, тому ми назвали їх рекомендованими. За допомогою цих виборів ми ніби радимось з педагогічним колективом, даємо змогу самореалізуватися молодим творчим вчителям і готуємо кадровий запас для нашого колективу та для майбутньої української освіти» – зазначив він.

Дмитро Григорович також зауважив, що для заступника директора важливо не лише аналізувати уроки, вести документацію,  а головне – це захищати і відстоювати  свою думку, вміти представляти заклад, підвищувати його престижність. Він додав, що нині інша молодь і треба їй давати дорогу.

Конкурс відвідала Директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Олена Фіданян. Вона подякувала всім присутнім і зазначила, що керівники інших шкіл мають брати приклад. Вважає, що педагогічному колективу дуже пощастило бути поруч з такими молодими талановитими педагогами. А кандидатам – усе вдасться, запевнила Олена Григорівна та подякувала всім за сміливий поступ.

Після презентації інноваційних проектів комісія, до складу якої входили педагоги і  представники освітянської громади району, обирали переможця конкурсу шляхом голосування. Перемогла Марія Макодзеба, вчитель математики, класний керівник 6-Б класу. Вітаємо!

Освітній портал Педагогічна Преса

Перейти до спискуВерсiя для друку