Головна  →  Новини  →  21 травня 2015

ХІІІ МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ-КОНКУРС ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ ЖУРНАЛІСТИКИ «ПРЕС-ВЕСНА НА ДНІПРОВИХ СХИЛАХ»

ХІІІ МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ-КОНКУРС ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ ЖУРНАЛІСТИКИ «ПРЕС-ВЕСНА НА ДНІПРОВИХ СХИЛАХ»

22-24 травня 2015 року у місті Києві відбудеться ХІІІ Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах».

Ініціатор цього заходу, Інформаційно-творче агентство «ЮН-ПРЕС» Київського Палацу дітей та юнацтва, зустрічатиме юних журналістів з усіх регіонів України та багатьох країн світу. Цьогоріч Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах» проходитиме по-особливому – адже Інформаційно-творче агентство «ЮН-ПРЕС» святкує свій 25-річний, а Київський Палац дітей та юнацтва – 80-річний ювілей.

Незмінними організаторами фестивалю є Міністерство освіти і науки України; Департамент освіти і науки, молоді та спорту КМДА; Київський Палац дітей та юнацтва.

Цього року на фестиваль завітають 258 учасників. До Києва приїдуть з багатьох областей України (Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська) та з таких країн: Азербайджану, Білорусі, Палестини, Польщі, Молдови.

Офіційно, Фестиваль починається 22 травня 2015 року о 13:00 під час старту журналістського марафону, де всі команди матимуть змогу зустрітись всім разом після довгої розлуки.

Перша половина дня проходить активно, адже марафон включає в себе станційну гру, яка дає змогу командам показати свої теоретичні знання на практиці та додати собі декілька балів до маршрутного листа. Затим, знову ж таки, в рамках марафону – учасники висадять чорнобривці на традиційній Алеї Прес-весни, в знак зустрічі та міцної дружби.

О 14.30 відбудеться урочиста прес-конференція організаторів та співорганізаторів конкурсу. Затим о 16.00 у концертній залі відбудеться розкриття головної інтриги Фестивалю-конкурсу – урочисте оголошення переможців всіх номінацій.

І традиційно, завершувати вечір буде теплохідна прогулянка по річці Дніпро. Не дарма  наш фестиваль називається «Прес-весна на Дніпрових схилах».

Другий фестивальний день насичений більше діловою програмою, починається він з екскурсійних походів до вищих навчальних закладів, які покажуть медіа-центри своїм потенційним студентам. 

Після екскурсії учасники Фестивалю потраплять на інтернет-діалог, тема якого  «Місце молоді в сучасному медіа ландшафті» і брати участь у ньому будуть 5 країн: США, Сербія, Азербайджан, Білорусія та, звичайно, Україна. Делегати розкажуть нам, які особливості в їхніх країнах має спілкування молоді та ЗМІ. Це відбудеться о 14 годині.

Учасники Фестивалю їдуть до Києва не лише за нагородами, а ще –  отримати знання та продемонструвати свої навички. Інформаційно-творче агентство «ЮН-ПРЕС» надає можливість з кожного заходу повезти з собою нові враження та нові вміння. Цьогоріч ми  запросили медіа-фахівців для того, щоб відкрити нові можливості для наших учасників: і для дітей, і для керівників делегацій.

В кожній номінації крім переможців, які зайняли перші місця є роботи, які варто відзначити, адже вони трішечки не дотягнули  до призових відзнак, таких учасників Організатори нагороджують спец преміями та подарунками, і це нагородження пройде о 16.30 22 травня 2015 року.

А завершати суботній фестивальний день буде творчий вечір на честь святкування 25ти річчя Інформаційно-творчого агентства «ЮН-ПРЕС».  В програмі заходу – творчі зустрічі з випускниками, соціальними партнерами та іншими гостями агентства.

Останній фестивальний день буде вже більш творчим, аніж робочим, адже гостям  час їхати в свої міста та містечка, ділитись досвідом та враженнями з тими, хто  не потрапив на Фест цього року.

Квест «З Палацом у серці», підбиття підсумків журналістського марафону, участь у заходах екстремальної журналістики та творча акція «Мрія «ЮН-ПРЕСу», якою буде закриватись Фестиваль – це все останній день ХІІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької «Прес-весна на Дніпрових схилах» цього року.

Приєднуйтесь до свята дитячо-юнацької журналістики!

Перейти до спискуВерсiя для друку