Головна  →  Новини районів  →  13 травня 2015

Урок Пам’яті у гімназії-інтернаті №299 Оболонського району

Урок Пам’яті у гімназії-інтернаті №299 Оболонського району

Щороку 9 травня ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною за­платив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр., не щезне з пам'яті людської, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами. Можна по-різному ставитися до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але ж хіба можна забути тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для щастя інших. День Перемоги є днем торжества безсмертного подвигу народу - переможця над фашизмом, всенародної пам'яті про його боротьбу за свободу і незалежність Батьківщини.

Гімном України та словами вдячності розпочався урок Пам’яті у гімназії-інтернаті №299. До сліз пройняв присутніх виступ учасника АТО Зінченко Олександра – солдата 72-ої Білоцерківської бригади.

Учні гімназії-інтернату підтримали патріотичну акцію «Мак пам’яті» з вшанування ветеранів війни, учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, нинішніх захисників Вітчизни у рамках Всеукраїнської акції «Пам’ятаємо! Перемагаємо!».

Хвилиною пам’яті вшанували учні гімназії-інтернату та гості свята загиблих співвітчизників. Діти виготовили  листівки з маками та стрічками, з побажаннями миру, які передали учасникам АТО та пообіцяли пам’ятати героїчні подвиги в ім’я Перемоги та мирного життя.

Для учнів, батьків та гостей учні підготували святковий концерт «Дорогами війни» (керівники Федорова І.В., Резнікова Т.Б, Камінська Л.О., Кандєєва С.Л.), виставку малюнків до Дня Перемоги (керівники Резнікова Т.Б., Ліпченко О.Ф., Вафіна О.М.).

Вчитель історії Кандєєва С.Л. та вчитель світової літератури Федорова І.В.  з учнями 8-11 класів провели обговорення книги Л. Юриса «Исход».

Класні керівники, вчителі-предметники у шкільному музеї «Сім’ї та Голокосту» провели уроки Мужності, класні години, читання віршів, присвячені Дню Перемоги.

Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих у Другій світовій війні, віддаємо шану її ветеранам, які сьогодні серед нас, усвідомлюючи, що без їхнього подвигу не було б ні сучасної Європи, ні європейського майбутнього України.

Подвиг воїнів Перемоги гідно продовжують українські солдати, захищаючи Україну на її східних рубежах, нерідко ціною власного життя.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку