Головна  →  Новини  →  30 квітня 2015

Відкриття меморіальної дошки на честь Героя України, учасника антитерористичної операції на сході України, старшого лейтенанта Зеленського Євгенія Олександровича

Відкриття меморіальної дошки на честь Героя України, учасника антитерористичної операції на сході України, старшого лейтенанта Зеленського Євгенія Олександровича

29 квітня 2015 року у спеціалізованій школі №148 імені Івана Багряного відбувся мітинг-реквієм з нагоди відкриття меморіальної дошки випускнику школи 2008 року, Герою України, старшому лейтенанту Зеленському Євгенію Олександровичу, який героїчно загинув 24 червня 2014 року у зоні АТО, захищаючи незалежність України.

На мітингу були присутні батьки Героя, учні та педагогічний колектив спеціалізованої школи № 148, в якій навчався Євгеній Зеленський, голова Дніпровської районної  в місті Києві державної адміністрації Ярослав Горбунов, депутати Київської міської ради, керівники управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, навчальних закладів району, представники духовенства Київського патріархату, однокласники Героя, учні школи №129, мешканці мікрорайону.

Вразила розповідь батьків. Тато Євгена - кадровий військовий, полковник, який і зараз знаходиться в АТО, мама - майор. Коли розпочалася антитерористична операція, Женя служив на кордоні на Сумщині і щодня телефонував батькові, який уже на той час захищав незалежність України на Сході, запитував, чому він не разом з ним, міг зателефонувати навіть і о 4 годині ранку.

Коли під Щастям склалася важка ситуація, як командир, Євген зі своїми бійцями допоміг вийти з оточення бійцям батальйону "Азову" та 80 аеромобільної бригади. Дуже шкодував Женя, що не встиг допомогти вийти з оточення Наді Савченко, її взяли в полон. Велика вдячність батькам, що виховали такого патріота. А для школярів Євген Зеленський – це приклад мужності, відданості, патріотизму, любові до України. 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку