Головна  →  Новини  →  29 квітня 2015

Міська влада підтримала патріотичну акцію «Мак пам’яті» – Ганна Старостенко

Міська влада підтримала патріотичну акцію «Мак пам’яті» – Ганна Старостенко

Міська влада підтримала патріотичну акцію «Мак пам’яті» з вшанування ветеранів війни, учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, нинішніх захисників Вітчизни у рамках Всеукраїнської акції «Пам’ятаємо! Перемагаємо!». Про це повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко під час передачі символу пам’яті та перемоги – «квітку маку» депутатам Київської міської ради.

«Міська влада сприяє розвитку лідерського руху в столиці, розуміючи, що молодь – це майбутнє України, майбутнє нашого міста. Тож сьогодні ми підтримали патріотичну акцію «Мак пам’яті», під час якої старшокласники передали символи пам’яті та перемоги депутатам Київради. Дуже приємно, що молодь ініціює та долучається до таких акцій, бо сьогодні кожен з нас переосмислює всі події, які відбувалися під час війни, і розуміємо, що потрібно шанувати пам’ять про тих, хто зберігає мирне небо над нашими головами, жертвуючи своїм життям», – сказала заступник голови.

Також вона зауважила, що зараз аналізуючи події, що відбувалися під час Другої світової війни, для нас важливо змінити формат відзначення 9 травня, зламавши стереотипи та міфи радянської пропаганди.

«У першу чергу, ми низько вклоняємося ветеранам війни, яких залишилося серед нас, на жаль, не так багато, та вшановуємо пам’ять усіх загиблих співвітчизників, які боролися з нацистським режимом чи стали його жертвами. У той же час ми маємо вшанувати пам’ять загиблих під час нинішніх військових дій на території України. Нехай цей день дійсно стане днем примирення і днем перемоги, перемоги добра на тим злим, що нависло сьогодні над нашою країною», – додала Ганна Старостенко.

Перейти до спискуВерсiя для друку