Головна  →  Новини  →  29 квітня 2015

З 19 по 24 квітня делегація від Центру творчості дітей та юнацтва представила художні роботи « Українське барокко» та «Живописний Київ» в рамках культурної програми «Дні України у Словаччині»

З 19 по 24 квітня делегація від Центру творчості дітей та юнацтва представила художні роботи  « Українське барокко» та «Живописний Київ» в рамках культурної програми «Дні України у Словаччині»

Нагадаємо, що за рішенням Кошицької мерії, в столиці Східної Словаччини цього року вперше проходили Дні України, які організатори мають намір зробити традиційними. Приємно, що наша делегація відвідала Кошице за особистим запрошенням уповноваженого мерії Кошице з питань транскордонного співробітництва з Україною Едуардом Бурашем (Eduard Buraš).

Заходів у рамках Днів України, було предостатньо. Нагадаємо головні для нас! Вихованці майстерні образотворчого мистецтва та дизайну «Палітра» на чолі з керівником Кузьменко Анелею  відкрили свою майстерню у павільйоні NOVEMBER. Протягом трьох днів діти створювали  краєвиди Кощиці та Києва. Свої роботи представили Данильчук Анна, Зеленіна Анастасія, Купрієнко Юлія та Левченко Артем. Приємно, що допомагала їм у роботі не тільки керівник, але і художниця Наталія Студенкова, яка створила серію робіт про події Майдану та краєвидів Києва. Підсумком цієї роботи став вернісаж художніх робіт, на який завітали всі учасники Днів України. Картин из видами Києва подарували на пам'ять директору «Культурпарку».

У цей час директор Центру творчості Рослякова Світлана  та заступник директора з навчально-виховної роботи Іваннікова Ірина відвідали з дружнім візитом Кошицький Центр вільного часу. Свій заклад презентувала директор Алена Моцна та заступник директора пані Дениса. Ми були приємно вражені рівнем позашкільної освіти у Словаччині та зав'язали дружні стосунки із коллегами.

Хочемо відзначити високий рівень проведення всіх заходів, а особливо почесним було для нас запрошення на прийом до мерії. Від словацької сторони присутніх привітала заступник пріматора (мера) м. Кошице Рената Ленартова (Renáta Lenártová). Зустріч проходила в так званій «старій мерії» м. Кошице (тут проходять всі заходи «офіційно-урочистого» плану.  Кожному з присутніх була надана честь залишити свої враження та автографи у книзі для почесних гостей мерії.

Якщо всі основні заходи проходили в «Культурпарке» (цілісному арт-комплексі), то завершальний гала-концерт проходив Кунстхалле (музеї сучасного мистецтва).

По закінченні концерту до всіх учасників Днів України від імені організаторів звернувся уповноважений мерії Кошице з питань транскордонного співробітництва з Україною Едуард Бураш (Eduard Buraš). Який завершив свій короткий виступ не словом «Прощайте!», а фразою «До побачення в наступному році!» Що надихнуло і обнадіяло.

Перейти до спискуВерсiя для друку