Головна  →  Новини  →  27 квітня 2015

Для забезпечення додаткових місць міська влада ініціює створення ДНЗ у вбудованих приміщеннях житлових будинків – Ганна Старостенко

Для забезпечення додаткових місць міська влада ініціює створення ДНЗ у вбудованих приміщеннях житлових будинків – Ганна Старостенко

27 квітня заступник голови КМДА Ганна Старостенко здійснила інспекцію дошкільних навчальних закладів у Солом’янському районі.

У ході візиту до дитсадка № 225 на вул. Гарматній Ганна Старостенко обговорила з колективом особливості роботи у переповнених ДНЗ, оглянула приміщення навчального закладу. Після цього заступник голови КМДА ознайомилася із ходом реконструкції ДНЗ №383, приміщення якого нещодавно було вивільнено від оренди (12 років приміщення не використовувалось за призначенням). Навчальний заклад планують ввести в експлуатацію 1 вересня цього року.

У рамках інспекції Ганна Старостенко звернула увагу на проблему із нестачею місць у дошкільних навчальних закладах та розповіла про роботу міської влади для вирішення цього питання.

«Сьогодні понад 13 тисяч діток перебувають в електронній черзі. Цього року ми приймаємо також дітей із зони АТО та Криму, вже влаштовано 2710 малят до навчальних закладів поза чергою. Ми усвідомлюємо, що є вимога часу розширювати мережу. Зараз ми переглядаємо договори оренди і повертаємо ті приміщення, що використовувались не за своїм цільовим призначенням. Загалом у столиці 57 таких ДНЗ. Більш того, міська влада за ініціативи Київського міського голови Віталія Кличка звернулася до Міністерства охорони здоров’я та отримала згоду на відкриття дитячих садків у вбудованих приміщеннях житлових будинків. Зараз дуже багато будується житла, саме перші поверхи часто є нежитловою забудовою і здаються в оренду, тому ми пропонуємо створити такі невеличкі дитячі садки», – зазначила заступник голови КМДА.

Вона також звернула увагу, що для таких цілей будуть обиратися тільки ті новобудови, біля яких є відповідна інфраструктура та які відповідають вимогам для створення ДНЗ. Ганна Старостенко додала, що міська влада підтримує створення приватних навчальних закладів, у тому числі утворення приватних дитячих садків, розвиває державно-приватне партнерство в освітній галузі.

Довідково

Дошкільний навчальний заклад №225 на вул. Гарматній побудований у 1963 році. У навчальному закладі діють 12 груп, навчається 120 дітей. Середня наповненість груп – 25 дітей.

У 2015 році передбачається завершити будівництво та реконструкцію дошкільного навчального закладу № 383 на вул. Гарматній, 41 у Солом’янському районі, на реконструкцію якого передбачено 29,6 млн грн у бюджеті міста.

У квітні Київрадою прийнято рішення про збільшення капітальних видатків на реконструкцію дитсадку №383 у Солом’янському районі на 9 млн грн.

Рік зведення будівлі – 1963-1964 рр. Будівлі не експлуатується майже 20 років.

Перейти до спискуВерсiя для друку