Головна  →  Новини  →  24 квітня 2015

Ми маємо виховати нову українську еліту, яка невдовзі братиме відповідальність за країну у свої руки – Ганна Старостенко

Ми маємо виховати нову українську еліту, яка невдовзі братиме відповідальність за країну у свої руки – Ганна Старостенко

24 квітня розпочалося зовнішнє незалежне оцінювання – тестування з української мови та літератури. Так, 300 столичних школярів склали сьогодні тестування у Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна. У якості громадського спостерігача ЗНО відвідала заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

«Для нас надзвичайно важливо, виховати нове покоління українців, інтелектуальну, освічену молодь, які зроблять успішними себе та нашу країну. Зовнішнє незалежне тестування у цьому зв’язку є тим стандартом, який забезпечує якісну перевірку знань. Це практика передових країн, яка довела свою ефективність», – зазначила Ганна Старостенко.

Вона додала, що зовнішнє незалежне оцінювання дозволяє звести до мінімуму можливі прояви корупції в процесі перевірки знань і виховувати у молоді нову сучасну культуру, у якій немає місця для особистих зв’язків чи домовленостей.

Загалом у столиці діятимуть 82 пункти ЗНО, 62 з яких розміщуватимуться у навчальних закладах. Військовий ліцей імені Івана Богуна є найбільшим із них. Уперше цього року проводиться двоступенева перевірка знань з української мови, літератури та математики для спеціалізованих ВНЗ, для яких необхідна більш ґрунтовна перевірка знань учнів. Тестування з різних дисциплін відбуватимуться протягом квітня-травня.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку