Головна  →  Новини районів  →  20 квітня 2015

Учні разом з вчителями та вихователями школи-інтернату № 25 Оболонського району м. Києва відвідали 16 квітня 2015 року музей «Чорнобиль»

Учні разом з вчителями та вихователями школи-інтернату № 25 Оболонського району м. Києва відвідали 16 квітня 2015 року музей «Чорнобиль»

«Чорнобильський  вітер по душах мете. Годинник життя безупинно іде.…Лиш пам'ять, лиш розум усе пам’ятає»

         Чорнобиль… Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль. Серед природних і техногенних катастроф, які сталися упродовж історії людства, Чорнобильська займає особливе місце.      

        Учні разом з вчителями та вихователями школи-інтернату № 25 Оболонського району м. Києва відвідали 16 квітня 2015 року музей «Чорнобиль», де для них працівник музею провела цікаву, насичену змістовними фактами екскурсію.  Під час екскурсії в музеї «Чорнобиля» учні побачили діючу трифазну діораму «Чорнобильська АЕС до, під час і після аварії», яка створює ефект присутності на місці подій. Також побачили діючий макет працюючого на виробництво електроенергії 4-го енергоблоку ЧАЕС, електронну «Книгу пам'яті учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС», унікальні відео-матеріали, комп'ютерні програми про катастрофу та її наслідки.

       Наша пам'ять і пам'ять багатьох наступних поколінь — знову і знову буде повертатися до трагічних квітневих днів 1986 року, коли ядерна смерть загрожувала всьому живому і неживому.

       Тож давайте будемо пам’ятати трагічні сторінки нашої історії, шанобливо ставитися до навколишнього середовища, любити природу та оберігати її.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку