Головна  →  Новини  →  7 квітня 2015

У столиці відбувся «Ярмарок професій» професійно-технічних навчальних закладів

У столиці відбувся «Ярмарок професій» професійно-технічних навчальних закладів

Сьогодні, 7 квітня, у столиці відбувся традиційний профорієнтаційний захід «Ярмарок професій», на якому учні та працівники 28 професійно-технічних навчальних закладів Києва презентували для старшокласників київських шкіл сучасні, престижні та найбільш потрібні на ринку праці робітничі професії. У відкритті ярмарку взяла участь заступник голови Київському міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Сьогодні профтехосвіта столиці – це 28 навчальних закладів, де можна отримати 222 робітничі професії. Професійно-технічна освіта надає унікальну можливість здобути повну загальну середню освіту та робітничу професію одночасно і після закінчення навчання – мати 2-3 популярні на ринку праці професії, а це гарантія працевлаштування з гідною заробітною платою», – наголосила вона.

Ганна Старостенко запевнила присутніх, що Київ повністю забезпечує отримання учнями закладів профтехосвіти стипендії, а підприємства Києва виплачують заробітну плату за час виробничої практики в процесі навчання та надають можливість ознайомитися із сучасними, інноваційними виробничими технологіями.

На ярмарку також була представлена виставка кращих учнівських творчих робіт професійно-технічних навчальних закладів Києва у 2014-2015 навчальному році, проведено майстер-класи за різними робітничими професіями та видами робіт, а також театралізований показ мод із колекцій, створених руками учнів ПТНЗ у 2014-2015 році. Загалом профорієнтаційний захід відвідали майже 7 тисяч старшокласників.

 

 

Сюжет видавництва "Педагогічна преса": http://pedpresa.ua/123947-stolychni-shkolyari-obyraly-profesiyu-na-majbutnye.html

Перейти до спискуВерсiя для друку