Головна  →  Новини  →  6 квітня 2015

Освіта в приватних закладах столиці має стати доступнішою – Ганна Старостенко

Освіта в приватних закладах столиці має стати доступнішою – Ганна Старостенко

Київська міська влада на чолі з Віталієм Кличком створює всі умови для підвищення якості столичної освіти як у комунальних, так і в приватних навчальних закладах. На цьому наголосила заступник голови КМДА Ганна Старостенко під час візиту до приватної школи «Тріумф» Дарницького району.

«Кілька тижнів тому – 19 березня – Київська міська рада дозволила приватним школам та дитсадкам орендувати комунальні приміщення за 1 гривню на рік. Впевнена, що це дозволить прискорити вирішення проблеми з дефіцитом місць у дитсадках та школах, а також спростити доступ до приватної освіти», – сказала вона.

Крім того, як пояснила Ганна Старостенко, в нинішніх умовах приватним навчальним закладам дуже важко конкурувати з комунальними: «За умови зростання тарифів на електроенергію, опалення, водовідведення тощо збільшуються видатки приватних закладів, а отже вони змушені піднімати ціни на свої послуги, а це в свою чергу вдарить по кишеням киян».

«Саме тому зниження орендної ставки для приватних навчальних закладів дасть змогу зробити навчання в цих школах доступнішим. Водночас, приватні школи мають розуміти, що їхнім головним пріоритетом є не прибуток, а високоякісна європейська освіта за доступними цінами», – підкреслила заступник голови КМДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку