Головна  →  Новини  →  27 березня 2015

Спільний рейд: «Ми – за безпеку пішоходів на дорогах!»

Спільний рейд: «Ми – за безпеку пішоходів на дорогах!»

Майже щодня на столичних автошляхах травмуються пішоходи, як з власної  вини, так і з вини водіїв. Слід зазначити, що автопригоди трапляються переважно у темний час доби та через несприятливі погодні умови.  

З метою попередження та недопущення автопригод з цією категорією учасників дорожнього руху, інспектори ДАІ Дніпровського району разом з дітьми,  провели профілактичну акцію під назвою «Ми  - за безпеку пішоходів на дорогах!». На цей раз приєднатися до заходу виявили бажання старшокласники  навчального закладу №258.

Зважаючи на те, що більшість автопригод за участю дітей трапилась через порушення водіями правил дорожнього руху, профілактичні листівки «Не втрачайте нас там, де їздять машини» отримували переважно дорослі учасники дорожнього руху. Такі своєрідні попередження отримували батьки – пішоходи, які разом з дітьми переходили дорогу у невстановленому місці та водії, які не пропускали пішоходів на «зебрі».

«Листівки було корисно почитати як дорослим, так і дітлахам, - зазначає  інспектор відділу ДАІ Дніпровського району Яна Кутова. Водіям, необхідно врахувати, що у сучасної дитини, зазвичай, страху перед транспортом не виникає і закінчується така необачність часом трагічно. Тому будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей, заздалегідь знижуйте швидкість, не об'їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу.  А дітям радимо пам’ятати, що на дорозі небезпека – поруч. Отже, треба бути  уважними  і не втрачати пильності».

Про те не можна забувати, що найкращий приклад для дітей – поведінка дорослих. Батьки! Нагадайте дітям, що вони повинні рухатися тротуарами, пішохідними доріжками, переходити проїзну частину тільки у встановлених місцях, в автомобілі знаходитись на задньому пасажирському сидінні  у спеціальних кріслах.

 

УДАІ м. Києва

27.03.2015

Перейти до спискуВерсiя для друку