Головна  →  Новини  →  26 березня 2015

У столиці сформують «чорний список» недобросовісних забудовників – Ганна Старостенко

У столиці сформують «чорний список» недобросовісних забудовників – Ганна Старостенко

За дорученням міського голови Віталія Кличка столична влада сформує перелік недобросовісних забудовників, які зводять незаконне будівництво або не виконують свої соціальні зобов’язання перед киянами. Про це заявила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко в ході ознайомлення з незаконним будівництвом біля загальноосвітнього навчального закладу № 317 Святошинського району.

«Це не перший випадок неправомірної забудови поблизу з навчальними закладами в столиці. Тому мер Києва доручив скласти так званий «чорний список» забудовників, які або не виконують містобудівну документацію, або відмовляються від взятих на себе зобов’язань перед містом щодо зведення об’єктів соціальної інфраструктури - дитячих садків або шкіл», – сказала вона.

За словами Ганни Старостенко, ця інформація буде корисною не лише для правоохоронних органів, а й для співробітників КМДА або депутатів міської ради: «Ухвалюючи будь-яке рішення щодо надання земельної ділянки в оренду або дозволу на будівництво, представники міської влади завжди перевірятимуть, чи не пов’язані потенційні об’єкти зі скандальними забудовниками».

Водночас, коментуючи ситуацію з забудовою поруч зі школою № 317, заступник голови КМДА запевнила, що міська влада докладе максимум зусиль, щоб припини незаконне будівництво.

«Відбувається кричущий факт порушення усіх будівельних норм.  Фактично з червня минулого року в метрі від школи зводиться 16-поверховий житловий  будинок, саме на тому місці, де мали побудувати басейн для школярів. При чому забудовник не має жодних дозвільних документів для будівництва житлового комплексу. За дорученням Віталія Кличка ми вже звернулися до прокуратури, державної будівельно-архітектурної інспекції і будемо робити все можливе, щоб незаконне будівництво було припинено», – наголосила Ганна Старостенко.

Перейти до спискуВерсiя для друку