Головна  →  Новини районів  →  26 березня 2015

Підготовка до Всеукраїнського фестивалю писанок

Підготовка до Всеукраїнського фестивалю писанок

 Наближається Великдень. А з ним українці згадують прадавню народну традицію – писати писанки. Писанкарство – давнє й улюблене мистецтво українського народу. До Великодня писанки готують і дорослі, і малеча в Голосіївському районі міста Києва.

    

Протягом березня 2015 року учасники гуртка „Диво-писанка”спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням української мови та літератури № 273 міста Києва (керівник Т.Лавренчук), гуртка „Писанкарство” спеціалізованої школи з поглибленим вивченням французької мови № 110 імені К.Гапоненка міста Києва (керівник О.Максименко) готуючись до Всеукраїнського фестивалю писанок дізнаються про зміст символів розписуючи писанки, використовуючи традиційні орнаменти.

В орнаментах і кольорах закодована і генетична пам’ять, і народна мудрість, і побажання добра та багатства.  Обираючи зразок писанки, кожен з учасників творить свій витвір мистецтва, можливо не такий витончений як у майстрині, але по-своєму унікальний, адже це скоріш за все власноруч виготовлена писанка.

Керівники гуртків дітям передають традиції розписування з добрим серцем і чистими помислами.

Комплекс творчих заходів по відродженню народних традицій підготовлено Будинком дитячої та юнацької творчості Голосіївського району. Так, упродовж березня у приміщенні позашкільного закладу відбуваються майстер-класи "Великодня веселка надії" з композиції, виготовлення листівок. Ряд заходів організовано Народним художнім колективом студією образотворчого мистецтва „Юний художник”.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку