Головна  →  Новини районів  →  24 березня 2015

В спеціалізованій школі № 286 Голосіївського району відбувся звітний концерт зразкового художнього колективу ансамблю танцю „Вербиченька”, щодо присвоєння почесного звання «Народний художній колектив»

В спеціалізованій школі № 286 Голосіївського району відбувся звітний концерт зразкового художнього колективу ансамблю танцю „Вербиченька”, щодо присвоєння почесного звання «Народний художній колектив»

20 березня 2015 року  в спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 286 Голосіївського району міста Києва відбувся звітний концерт зразкового художнього колективу ансамблю танцю „Вербиченька”, щодо присвоєння почесного звання «Народний художній колектив».

Цієї відзнаки танцювальний колектив удостоєний за вагомий особистий внесок у розвиток естетичного виховання молоді та популяризацію національного мистецтва. Зусилля, талант, час і кошти, вкладені у вихованців, дають свої позитивні результати. Адже ансамбль є популярним не лише у Києві, а й далеко за його межами.

Зразковий ансамбль сучасного танцю «Вердиченька» (художній керівник – Наталія Назаренко, балетмейстер-постановник – Микола Назаренко) є гордістю спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 286. Ансамбль - багаторазовий переможець всеукраїнських та міжнародних фестивалів і конкурсів.

Майстерність та популярність танцівників щороку підвищується, колектив чисельно розширюється, підтвердженням чого є наявність молодшого складу. На звітному концерті ансамбль продемонстрував всі свої найкращі технічні та артистичні здобутки. Всі танцювальні композиції, включені до творчого звіту, були яскравими, змістовними, вражали своєю майстерністю та цікавими хореографічними знахідками. Варто окремо відзначити гарні сценічні костюми танцівників. Колектив показав справжню майстерність виконання: запальні танці, складні рухи та синхронність у виконанні.

Концерт відкрили вихованці старшої групи танцем «Привітальний». Виступ викликав шквальні аплодисменти й крики «Браво!» не лише  після завершення танцю, але й у середині танцю.

Вихованці середньої групи  запропонували  глядачам танцювальну мандрівку в світ Закарпаття: танці «Подільські викрутаси» та «Карічка», продемонструвавши неперевершену підготовку і високий рівень виконання художніх номерів.

 Мовою танцю вихованці молодшої групи продемонстрували веселий настрій «Маленькі господарочки». Також у їх виконанні всі побачили ліричний танець «Вальс сніжинок».

Підготовча група ансамблю танцю «Вербиченька» дебютувала з танцем «Гарно в парі танцювати». Малюки викликали розчулення глядачів та сплеск позитивних емоцій.

По закінченні концерту директор школи  І-ІІІ ступенів № 286 Людмила Марченко подякувала вихованцям за чудовий вечір, який вони подарували всім глядачам, висловила щиру подяку художнім керівникам та батькам за допомогу в організації концерту! Вона також привітала всіх присутніх та побажала творчих успіхів, натхнення та нових звершень, здоров'я, щастя та благополуччя, злагоди, мирного й спокійного життя та впевненості у майбутньому!

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку