Головна  →  Новини  →  20 березня 2015

Віталій Кличко: «Ми всіляко сприятимемо розвитку IT-освіти і залучатимемо кращих фахівців до реалізації у Києві проекту Smart City»

Віталій Кличко: «Ми всіляко сприятимемо розвитку IT-освіти і залучатимемо кращих фахівців до реалізації у Києві проекту Smart City»

Київ потребує кваліфікованих спеціалістів у галузі інформаційних технологій, тому ми всіляко сприятимемо розвитку ІТ-освіти. І залучатимемо кращих фахівців до реалізації у столиці високотехнологічного проекту Smart City. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час відвідування ліцею інформаційних технологій № 79 Печерського району Києва, який відзначає 110-річницю заснування навчального закладу.

«Ліцей № 79 має унікальну історію, традиції і є відомим навчальним закладом не лише в Україні, а й за її межами. Приємно, що ви пам'ятаєте та пишаєтесь видатними особистостями, які тут навчалися: Президент Академії наук України Борис Патон, видатний дослідник Арктики Отто Шмідт, балетмейстер і танцівник Серж Лифар. Сьогодні ми потребуємо фахівців у галузі інформаційних технологій. Відомо, що українці – серед найкращих програмістів у світі. Наші айтішники працюють в усіх країнах. Ми повинні залучати їх до розробки і впровадження нових високотехнологічних проектів для розвитку нашої столиці», – підкреслив мер Києва.

Віталій Кличко розповів, що міська влада сприяє розвитку ІТ – освіти, бо столиця потребує кваліфікованих спеціалістів. Мер відзначив, що зараз київська адміністрація працює над впровадженням у Києві високотехнологічного проекту Smart City.

«Сьогодні після відвідування вашої ліцею ми відкриємо у Києві інтерактивну скульптуру "Гік". Думаю, цей технологічний винахід буде цікавий і корисний і для вас, школярів. До того ж, "Гік" стоятиме тут недалеко – на Басейній», – зазначив мер.

Ліцей інформаційних технологій №79

Перейти до спискуВерсiя для друку