Головна  →  Новини  →  13 березня 2015

Марина Порошенко: «Знання, які ви отримали під час цього курсу, допоможуть зберегти найвищу цінність – людське життя»

Марина Порошенко: «Знання, які ви отримали під час цього курсу, допоможуть зберегти найвищу цінність – людське життя»

13 березня дружина Президента України відвідала Скандинавську гімназію у Києві, в якій проходив третій етап змагань конкурсу «Я можу врятувати життя». Конкурс відбувається за підтримки Марини Порошенко.

Збірні команди старшокласників п’яти шкіл Києва та команда лідерів учнівського самоврядування навчальних закладів столиці змагалися у вправності та швидкості надання домедичної допомоги: учні «рятували» манекен у змодельованій інструкторами ситуації — демонстрували свої навички з проведення серцево-легеневої реанімації, зупинки кровотечі, відновлення прохідності верхніх дихальних шляхів.

Звертаючись до учнів, пані Порошенко зазначила: «Освічена та патріотична молодь – надія України на європейське майбутнє. Саме ви будуватимете оновлену процвітаючу державу та втілюватимете європейські принципи. Знання, які ви отримали під час цього курсу, допоможуть зберегти найвищу цінність – людське життя. Прошу Вас ділитися отриманими знаннями, адже якщо кожен десятий володітиме навичками надання домедичної допомоги, то ми матимемо шанс щороку рятувати до тридцяти тисяч людей в Україні». Дружина Президента побажала школярам «на шляху до дорослого життя знайти свою унікальну мету та успішно її реалізувати».

Цього року Конкурс вже був проведений у Житомирі та Полтаві. У київських змаганнях взяли участь близько 500 старшокласників столиці. Перше місце та нагороду з рук дружини Президента отримала команда спеціалізованої школи №250.

Конкурс «Я можу рятувати життя» проводиться  з 2011 року Українським фондом «Здоров’я» та Всеукраїнською спілкою парамедиків. У рамках проекту основам домедичної допомоги вже навчено понад 12 тисяч школярів по всій Україні.

Перейти до спискуВерсiя для друку