Головна  →  Новини  →  5 березня 2015

Зустріч учнівської молоді столиці з мамою та сестрою Героя України Надії Савченко – Марією Іванівною та Вірою Савченко «З Надією в серці – з вірою в Перемогу!»

Зустріч учнівської молоді столиці з мамою та сестрою Героя України Надії Савченко – Марією Іванівною та Вірою Савченко «З Надією в серці – з вірою в Перемогу!»

         5 березня 2015 року в спеціалізованій школі № 125 м. Києва відбулась зустріч лідерів учнівського самоврядування міста Києва з мамою та сестрою української льотчиці, Героя України Надії Савченко – Марією Іванівною та Вірою Савченко. Захід організований за підтримки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту в рамках ініційованої лідерами учнівського самоврядування загальноміської акції «Міжнародний день жіночої солідарності та миру».

          У заході взяли участь народний депутат Крулько І. І.,  директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Фіданян О. Г., перший заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Челомбітько В. Ю., в. о. першого заступника голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Загородня А. В., начальник управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації        Іваніна Н.В., голова районної ради батьківської громадськості навчальних закладів Дніпровського району Мерінова О. В., представники Волонтерського Центру «Фролівська, 9/11» - Лугова О., Добротворська Н., Лебідь О.А, представники районних рад учнівського самоврядування, педагогічної та батьківської громадськості.

          На заході було презентовано відеовітання та звернення школярів району до Надії Савченко, передано оберіг – ляльку-мотанку, святиню українського народу – вишиванку, а також багаточисельні листи та малюнки зі словами щирої підтримки справжній українці, яка є символом незламності національного духу та героїзму, символом того, як треба любити і захищати Україну! Символом нашої Перемоги!

          Так пишуть наші діти до Надії! Саме так говорить їхнє серце до неї: «Надіє, у нас була велика радість, коли Вам присвоїли звання Героя України! Такі люди, як Ви, дійсно гідні цього високого звання!..», «Ми Вам дуже вдячні за Ваш подвиг. Український народ незламний ні морально, ні фізично. Ви – приклад справжнього героя для молодого покоління!.», «Ви – символ України. Надіє, нехай любов до України, до свого народу, до життя, множить Ваші сили!».

          Школярі столиці висловлюють захоплення сміливістю і високою саможертовністю Героя України Надії Савченко та закликають її берегти себе та своє здоров'я.

          Слова вдячності, музичні вітання діти подарували Марії Іванівні та Вірі Савченко, присутнім жінкам-волонтерам, мужнім дівчатам і жінкам, які сьогодні знаходяться на передовій і гартують перемогу в тилу.

          Сила духу і витримка, громадянська позиція наших жінок-українок - неоціненні, особливо в ці складні для України дні. Наші жінки гідні похвали і національної слави!

Перейти до спискуВерсiя для друку