Головна  →  Новини районів  →  25 лютого 2015

Відкриті уроки з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності в закладах освіти Деснянського району

Відкриті уроки з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності в закладах освіти Деснянського району

          В рамках заходів з підготовки та проведення Всесвітнього дня охорони праці  19 та 20 лютого 2015 року в спеціалізованій школі I-III ступенів № 320 та школі I-III ступенів № 276 Деснянського району міста Києва були  проведені відкриті уроки з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності  на тему : «Безпечна професія батьків ‑ майбутнє дітей». 

У  школи № 320 було проведено урок-гру «Що? Де? Коли?». Учні змагалися проти команди батьків, які підготували цікаві запитання ‑ відеозвернення щодо професій дорослих і правил безпеки, що мають дотримуватися працівники тієї чи іншої професії. Гра була захоплюючою, а діти – активними .

          У школи № 320 учні розглянули професії батьків.

          Конституцією України визначено, що  «Здоров’я людини, як і її життя, особиста честь, гідність, недоторканність та безпека визначено найвищою соціальною цінністю». Якщо людина вміло обрала для себе професію, то від своєї праці вона отримує насолоду, приносить користь своїм рідним і державі!

          На відкритому уроці  у школи № 276 був присутній головний державний газотехнічний  інспектор Територіального управління державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Київській області та місті Києві Закомірний Олег Олександрович, який поінформував учнів  про правила користування газом у побуті, навів  приклади аварій, які сталися на Київщині та роз’яснив причини їх виникнення.

          На уроці учні обговорювали можливі небезпечні ситуації на роботі своїх батьків, проблеми охорони праці, способи підвищення відповідальність батьків за свою власну безпеку, зробили висновки про збільшення уваги кожного роботодавця і працівника до важливості усунення або досягнення мінімально можливого рівня виробничих ризиків, формування свідомого ставлення суспільства до культури безпеки праці.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку