КМДА Київська міська державна адміністрація


21 лютого 2015

Відеопоезія до Міжнародного дня рідної мови

Відеопоезія до Міжнародного дня рідної мови

Плекаймо рідну мову!

 Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо «Веселка TV» спільно з Департаментом освіти і науки, молоді та спорту міста Києва та Київської міською радою старшокласників створили творчий проект до Міжнародного дня рідної мови – відеопоезію на вірш Максима Рильського «Мова».

Нагадаємо, що цей день відзначається у всіх країнах світу, у тому числі й в Україні, 21 лютого, починаючи з 2000 року. За недовгий час свого існування свято стало традиційним, адже це один з тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу. Ініціатива ЮНЕСКО щодо підтримки мовного та культурного різноманіття залишається актуальною й досі. Тому лідери учнівського самоврядування загальноосвітніх навчальних закладів столиці виступили з пропозицією створити до цієї визначної події щось оригінальне та корисне.

Результатом плідної співпраці організаторів цього проекту став якісний цікавий дитячий телевізійний продукт, який тепер зможуть переглянути всі бажаючі. У зйомках відеопоезії взяли участь учнівські лідери з кожного району: Адаменко Олександр (Печерський район), Любящева Анастасія (Дніпровський район), Зарицька Анастасія (Оболонський район), Медведєва Ганна (Солом’янський район), Семенцова Ася (Шевченківський район), Беспрозванна Катерина (Святошинський район), Петрик Дар’я (Дарницький район), Костенко Максим (Деснянський район), Шибко Олександра (Подольський район), Просвірна Марія (Голосіївський район).   

Учасники відеопоезії закликають любити рідну мову, бо вона у нас одна – справжня, яскрава й неповторна. «Такі проекти на зараз є архіважливими, вони виховують у юних громадян нашої держави почуття патріотизму та любові до України», – зазначила перший заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Вікторія Челомбітько.

          Мова стосується кожної людини, адже науково доведено, що від мови залежить і мислення. У країнах світу люди різняться за своїм менталітетом та світоглядом не тільки через традиції та релігійні переконання, а і в значній мірі завдяки мові, якою вони розмовляють, а відповідно і думають. «Пам’ятаймо, що мова – це найбільший скарб народу. Нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом», – підсумувала генеральний директор Громадського дитячого інтернет-телебачення і радіо «Веселка TV» Діна Ібрагімова.

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.