КМДА Київська міська державна адміністрація


18 лютого 2015

Віталій Кличко перевірив якість харчування київських школярів

Віталій Кличко перевірив якість харчування київських школярів

Мер Києва Віталій Кличко перевірив якість харчування київських школярів. Він відвідав школу №97 і ознайомився з організацією харчування у навчальному закладі. Мер оглянув харчоблок, а потім поснідав разом із дітьми.

«Незважаючи на складну економічну ситуацію, ми заклали в бюджет кошти на безкоштовне харчування дітей початкових класів. Зараз ми перебуваємо в одній із таких шкіл, де щойно діти снідали. Я сам спробував. Непогано. Поспілкувався з дітьми, всі задоволені. Сьогодні понад 106 тисяч учнів київських шкіл харчуються безоплатно», – сказав під час інспекції навчального закладу Віталій Кличко.

Він зазначив, що безкоштовним харчуванням забезпечені всі учні 1-4 класів, учні 1-11 класів із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, діти із малозабезпечених сімей. І зауважив, що середня вартість одного гарячого обіду становить 8 грн. Водночас гаряче харчування отримують у шкільних їдальнях не лише учні 1-4-х класів, але й учні 5 -11-х класів. Школярі купують, як комплексні сніданки або обіди (середня вартість 10 грн.), так і окремі страви.

«У більшості батьки і діти задоволені якістю харчування. Є побажання, щоби було більше фруктів і щоби раціон частіше змінювався. Ми це врахуємо», – сказав мер столиці.

Київський міський голова зазначив, що у 2015 році посилено контроль з боку батьків за якістю харчування. Торги проходять відкрито і під контролем представників столичного Департаменту внутрішнього фінансового контролю і аудиту, а спостерігачами є батьки та громадські організації. На сайті Департаменту освіти і науки, молоді та спорту оприлюднено графік проведення закупівель продуктів харчування для навчальних закладів у кожному районі міста.

«Ми чули про те, що у минулі роки були зловживання на закупівлях, на тендерах. Зараз ми робимо все прозоро. Батьки теж контролюють, щоби закупівлі були прозорі, а продукти – якісні. І ми зі свого боку контролюємо, щоби ніяких зловживань на харчуванні дітей не було», – наголосив Віталій Кличко.

Мер скуштував меню безкоштовного сніданку для учнів молодших класів, але за свій сніданок заплатив 8 грн.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.