Головна  →  Новини  →  18 лютого 2015

Віталій Кличко перевірив якість харчування київських школярів

Віталій Кличко перевірив якість харчування київських школярів

Мер Києва Віталій Кличко перевірив якість харчування київських школярів. Він відвідав школу №97 і ознайомився з організацією харчування у навчальному закладі. Мер оглянув харчоблок, а потім поснідав разом із дітьми.

«Незважаючи на складну економічну ситуацію, ми заклали в бюджет кошти на безкоштовне харчування дітей початкових класів. Зараз ми перебуваємо в одній із таких шкіл, де щойно діти снідали. Я сам спробував. Непогано. Поспілкувався з дітьми, всі задоволені. Сьогодні понад 106 тисяч учнів київських шкіл харчуються безоплатно», – сказав під час інспекції навчального закладу Віталій Кличко.

Він зазначив, що безкоштовним харчуванням забезпечені всі учні 1-4 класів, учні 1-11 класів із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, діти із малозабезпечених сімей. І зауважив, що середня вартість одного гарячого обіду становить 8 грн. Водночас гаряче харчування отримують у шкільних їдальнях не лише учні 1-4-х класів, але й учні 5 -11-х класів. Школярі купують, як комплексні сніданки або обіди (середня вартість 10 грн.), так і окремі страви.

«У більшості батьки і діти задоволені якістю харчування. Є побажання, щоби було більше фруктів і щоби раціон частіше змінювався. Ми це врахуємо», – сказав мер столиці.

Київський міський голова зазначив, що у 2015 році посилено контроль з боку батьків за якістю харчування. Торги проходять відкрито і під контролем представників столичного Департаменту внутрішнього фінансового контролю і аудиту, а спостерігачами є батьки та громадські організації. На сайті Департаменту освіти і науки, молоді та спорту оприлюднено графік проведення закупівель продуктів харчування для навчальних закладів у кожному районі міста.

«Ми чули про те, що у минулі роки були зловживання на закупівлях, на тендерах. Зараз ми робимо все прозоро. Батьки теж контролюють, щоби закупівлі були прозорі, а продукти – якісні. І ми зі свого боку контролюємо, щоби ніяких зловживань на харчуванні дітей не було», – наголосив Віталій Кличко.

Мер скуштував меню безкоштовного сніданку для учнів молодших класів, але за свій сніданок заплатив 8 грн.

Перейти до спискуВерсiя для друку