Головна  →  Новини  →  25 грудня 2013

У Києві урочисто відкрили оновлений енергоефективний дитячий садочок №99 (+інфографіка)

У Києві урочисто відкрили оновлений енергоефективний дитячий садочок №99 (+інфографіка)

25 грудня у Дарницькому районі Києва відбулося відкриття відновленого дошкільного навчального закладу №99 після реалізації енергоефективних заходів. Дитячий садок, розрахований на 12 груп загальною потужністю 220 вихованців, розташований на провулку Поліському, 5/1. В урочистостях з нагоди відкриття взяв участь виконуючий обов’язки голови КМДА Анатолій Голубченко. Він оглянув харчоблок, теплопункт, групові приміщення, поспілкувався з дітьми та вихователями.

Історія оновлення навчального закладу, збудованого ще в 1967 році, розпочалася у червні 2013 року, коли дитячий садок закрили на реконструкцію за ініціативи голови КМДА Олександра Попова. Тоді очільник міськдержадміністрації доручив провести комплекс заходів, завдяки яким установа стане енергоефективною.

За ці півроку проведено ремонт і утеплення даху, стін та цоколю, оновлено фасад, харчоблок, медпункт, пральню, спортивну і музичну зали, групові приміщення. Крім того, забезпечено заміну системи опалення (радіаторів), вікон і дверей, технологічного обладнання харчоблока, у тому числі електроплит, замінено освітлення тощо. Так, завдяки встановленню LED освітлення досягнуто економії електричної енергії на рівні 80%, заміна кухонних плит дала показник економії 30%, реконструкція системи опалення – до 55%, а системи вентиляції з рекуперацією – на рівні 65%. Після термосанації на 68% зменшилися втрати теплової енергії через стіни, на 32% – через цоколь, на 25% менше втрачається тепла через вікна та вхідні двері і на 64% – через покрівлю.

Усі ці заходи дозволяють скоротити енерговитрати, раціонально використовуючи їх, забезпечити значну економію бюджетних коштів. Цей навчальний заклад є прикладом комплексної термосанації та модернізації будівлі соціального призначення. Саме одночасне впровадження усіх заходів у сумі дає значну економію енергоресурсів.

«Усі садочки, які були введені в експлуатацію у цьому році, відповідають сучасним стандартам. Це стосується і оновленого енергоефективного дитячого садочка № 99. У цьому закладі все зроблено з любов’ю до дитини, з розумінням її потреб і при цьому він дозволяє економити бюджетні кошти, використовуючи раціонально енергоресурси. Ми сподіваємося залучати у майбутньому до реалізації таких проектів інвесторів. Це допоможе оновити освітні заклади міста, зробити їх комфортними для навчання та заощадити міські кошти», – зазначив Анатолій Голубченко.

Він підкреслив, що це вже 2-й енергоефективний дитячий садок, відкритий у Києві – наприкінці 2012 року в Оболонському районі міста ввели в експлуатацію ДНЗ № 573.

За інформацією директора КП «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях Києва» Анатолія Козленка, уже розроблено 12 проектів з комплексної термосанації об’єктів сфери освіти, ще 91 проект планують профінансувати за рахунок коштів Кіотського протоколу.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку