Головна  →  Новини  →  26 січня 2015

У Києві працюватиме університетська клініка

У Києві працюватиме університетська клініка

Реформування сфери охорони здоров’я в столиці передбачає, зокрема, і зміни в системі освіти майбутніх медиків. Оскільки навички лікаря залежать передусім від практики, то в столиці планується створити університетську клініку. Про це повідомляє сайт КМДА.

«Київ – мало не єдина світова столиця, що не має університетської клініки. Ми дійшли порозуміння з міністром охорони здоров’я, щоб одна з київських лікарень була переобладнана під клініку Національного медичного університету імені О. О. Богомольця. Планується, що фінансуватись вона буде за рахунок і міста, і університету. Крім того, розглядається можливість передачі до цього університету і клінічної лікарні «Феофанія», – повідомив заступник голови КМДА з питань медицини Михайло Радуцький.

Михайло Радуцький упевнений, що після завершення навчання лікар має отримати ліцензію на ведення практики від асоціації того фаху, за яким він хоче працювати.

«Дозвільною системою має займатися не держава, а професійна асоціація. І лікар-спеціаліст повинен довести своїм колегам з асоціації, що він – гідний фахівець і має право займатися практикою. Водночас, рішення про передачу ліцензування лікарів у руки громадськості за законом вирішується не в Києві, а на центральному рівні», – наголосив заступник голови .

Перейти до спискуВерсiя для друку