Головна  →  Новини районів  →  23 січня 2015

«Суверенна моя Україна» - під таким гаслом відбулись заходи до Дня Соборності України у Дніпровському районі

«Суверенна моя Україна» - під таким гаслом відбулись заходи до Дня Соборності України у Дніпровському районі

                   22 січня у загальноосвітніх навчальних закладах району проведено виховні та тематичні заходи, приурочені до Дня Соборності та Свободи України.

          Зокрема, у школах для учнів проводяться тематичні уроки, семінари, конференції, виховні години, урочисті лінійки, зустрічі з учасниками АТО, екскурсії учнівської молоді в музеї, конкурси малюнків. У шкільних бібліотеках відкрились книжково-журнальні виставки, проводяться бібліографічні огляди літератури та експонуються портрети українських письменників, історичних діячів, чия творчість і діяльність нерозривно пов’язана з боротьбою за волю України.

          Так, в СЗШ І-ІІІ ступенів №66 м.Києва в рамках відзначення Дня Соборності України було проведено урочистий захід «Єдина Україна». День Соборності відзначається в Україні на знак проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

          У заході взяли участь: депутат Київської міської ради VІ скликання Тесленко Павла Петровича, бійці Національної Гвардії України Повалій Олег Олександрович та Даниленко Ігор Володимирович, представники управління освіти.

          Павло Петрович у своєму виступі сказав: «Ми щиро віримо в невмирущість української нації і завжди відстоюватимемо свою віру як це робили наші діди та прадіди і як роблять тисячі наших побратимів». Дивлячись на учнів, присутніх у залі, депутат відзначив: «Україна вічна, бо вічний її народ! »

          У своєму виступі Повалій Олег Олександрович зазначив, що за останній рік в календарі України з’явилося чимало сумних дат, через загибель багатьох синів-патріотів, задля мирного життя українців ми віч-на-віч зустрічаємось зі страхіттями кровопролиття, щоб було майбутнє в Україні.

          Під час урочистостей прозвучали українські вірші, лунала українська пісня, 11-тикласники кружляли у вальсі.

          А завершенням заходу стали слова Василя Симоненка:

«Народ мій є!

Народ мій завжди буде!

Ніхто не перекреслить мій народ!»

 

Перейти до спискуВерсiя для друку