Головна  →  Новини  →  19 січня 2015

Педагогічна, батьківська громадськість та учнівська молодь столиці приєдналися до маршу миру "Я - Волноваха"

Педагогічна, батьківська громадськість та учнівська молодь столиці приєдналися до маршу миру "Я - Волноваха"

Президент Петро Порошенко разом з дружиною на Майдані Незалежності взяли участь у Марші миру «Я – Волноваха», віддавши данину пам’яті всім, хто загинув від рук терористів, всім, хто поклав життя за свободу та незалежність України.

Глава держави, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, народні депутати взяли участь у молебні за загиблими українськими воїнами, за Героями Небесної Сотні, за тими, хто загинув від рук терористів, в тому числі жертвами трагедії під Волновахою, коли в результаті артобстрілу терористами блокпосту загинули 13 пасажирів цивільного автобусу.

Звертаючись до присутніх, Президент заявив: «Сьогодні наш марш та спільна молитва є історичною акцією на Майдані Незалежності, бо ми боремось за нашу свободу та незалежність». «Ми не віддамо жодного клаптику української землі!» – заявив Петро Порошенко, відзначивши, що сьогодні вночі «кіборги» в Донецькому аеропорту продемонстрували мужність, патріотизм, героїзм та показали приклад того, як треба захищати Україну.

Глава держави наголосив на тому, що запорукою перемоги є єдність Українського народу. Він відзначив, що сьогодні багато українців від Закарпаття до Луганської та Донецької областей зібралися на спільну молитву в пам’ять про безневинних жертв терористів. «Ворог намагався, щоб ми вже звикли до жертв, щоб це перейшло до арифметичної статистики, але цього не буде. Кожного з українських героїв, який віддав життя за незалежність, суверенітет, територіальну цілісність, за свободу України, ми пам’ятаємо і будемо пам’ятати», – наголосив Глава держави.

Петро Порошенко зазначив, що терористи атакують не лише на лінії фронту. Він нагадав про збиття літака МН-17, що спричинило загибель 298 осіб, а також напади на волонтерські офіси в українських містах. «Яку ціль вони переслідують? Налякати нас», – сказав Президент. Глава держави звернув увагу на те, що сьогодні багато українців вийшли на вулиці українських міст з символічними папірцями «Я – Волноваха (Je suis Volnovakha)».

 

 

 

 


Перейти до спискуВерсiя для друку