Головна  →  Новини  →  22 грудня 2014

Голова профільного комітету ВР констатувала необхідність проведення заходів з економії бюджетних коштів

Голова профільного комітету ВР констатувала необхідність проведення заходів з економії бюджетних коштів

Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич наголошує, що дуже важливо, що б за всіма розмовами про обмеження для країни не було загублено перспективу розвитку. Про це вона сказала під час зустрічі з представниками київської освітянської спільноти, повідомляє прес-служба профільного парламентського комітету.

Підчас зустрічі з педагогічною спільнотою обговорювалися заходи щодо економії бюджету 2015 та Концепція розвитку освіти на 2015-2025 рік, запропонована Міністерством освіти та науки.

"Ми живемо у пороговому часі для України, коли ми маємо великі можливості вибору і розвитку з одного боку, а з іншого боку дуже багато обмежень. 2015 рік буде дуже складним і у нас буде дуже складний бюджет. Ми не можемо розраховувати на зростання, нам потрібно стабілізувати ситуацію. Ми можемо чекати лише консервативного сценарію, зокрема і для освіти", - зазначила Лілія Гриневич.

"Дуже важливо, що б за всіма розмовами про обмеження для країни ми не загубили перспективу розвитку. І зокрема, мене найбільше вразило: в документах, які пов’язані з економією бюджетних коштів, економія пропонується через внесення змін до законодавства. Тобто, вилучення із законів України багатьох прогресивних норм, над якими люди працювали десятиліття і добивалися цих норм", - підкреслила голова профільного парламентського комітету.

За її словами, якщо в законі, наприклад, змінити мінімальну наповнюваність учнів в класі, як пропонує Міністерство фінансів, щоб верхня норма - 30 осіб ставилася як мінімальна - це руйнація системи.

"Коли ми говоримо про заходи економії бюджетних коштів на 2015 рік, розуміємо, що ці заходи нам доведеться робити. Але ці заходи не можуть бути закладені в базове законодавство і ставати нашою перспективою на десятки років", - зазначили Гриневич.

"Ми можемо погодитися з тим, що якісь з положень будуть призупинені на певний кризовий період. Але закладати це в законодавство – це означає ці зміни робити назавжди", - резюмувала голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич.

Як відомо, Міністерством фінансів України підготовлені пропозиції щодо змін до законодавчих актів, що мають на меті оптимізацію витрат державного бюджету, в т.ч. на освітню галузь.

Джерело: Оsvita.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку