Головна  →  Новини  →  25 березня 2014

Департамент освіти і науки, молоді та спорту Києва інформує

Шановні батьки!

У ЗМІ поширюється неправдива інформація щодо лобіювання Департаментом освіти і науки, молоді та спорту Києва нецільового використання коштів навчальними закладами Києва, організації непрозорої діяльності шкільних фондів та змушення батьків вступати у благодійні фонди.

Департаментом освіти і науки, молоді та спорту Києва систематично проводиться роз`яснювальна робота з метою попередження зловживань керівниками навчальних закладів своїми повноваженнями та інформування батьків про їх права.

Працівникам навчальних закладів та районних управлінь освіти заборонено  збір коштів, матеріальних цінностей та втручання у діяльність благодійних фондів та піклувальних рад. Прийом та надання благодійних внесків від фізичних та юридичних  осіб здійснюється винятково на добровільній основі.

Саме батьківські комітети та ради навчальних закладів мають розглядати питання створення благодійних фондів та планування порядку надходження та використання коштів.

У свою чергу Департамент  освіти і науки, молоді та спорту Києва співпрацює з правоохоронними органами з питань  контролю за дотриманням вимог законодавства щодо порядку дотримання та використання благодійних внесків для потреб навчальних закладів.

Звітування про використання благодійних та спонсорських коштів є обов'язковим.

У січні та лютому цього року у навчальних закладах столиці відбувся ряд зустрічей з батьківською громадськістю, педагогічними колективами та  піклувальними радами навчальних закладів щодо звітування про використання благодійних та спонсорських коштів.

Шановні батьки! Якщо у вашому навчальному закладі такої зустрічі не відбулось, ви маєте право вимагати звітування про використання благодійних та спонсорських коштів.

Нагадуємо, що створення та діяльність благодійних фондів та піклувальних рад навчальних закладів має відбуватись лише у відповідності до чинного законодавства України, зокрема згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 04.08.2012 № 1222 (зі змінами) «Про затвердження Порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров`я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування» та наказом Департаменту освіти  і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 17.10.2013 № 791 «Про дотримання навчальними закладами міста Києва законодавства при надходженні позабюджетних коштів».

Файл документа: 17.10.2013 № 791.pdf

Перейти до спискуВерсiя для друку