Головна  →  Новини  →  25 листопада 2014

Учні Київської гімназії східних мов №1 вибороли Ι місце у 7- мих всесвітніх змагання з китайської мови «Міст китайської мови»(КНР)

Ι 

Є така організація –  «Ханьбань». Це Канцелярія при уряді КНР, яка займається популярицазією китайської мови. Без її масштабної підтримки нашої гімназії ми не змогли б досягти сьогоднішнього рівня у вивченні однієї з найскладніших мов світу.

«Міст  китайської мови - 2014», що вже в сьомий раз проводився в красивому місті Куньмін, знову з’єднав континенти, країни, міста, школи, вчителів, учнів!

В цьому році за підтримки Канцелярії «Ханьбань» при уряді КНР, народного уряду провінції Юньнань, Комітету освіти провінції Юньнань, педагогічного університету міста Куньмін, радіо та телебачення цієї провінції тут з 16 жовтня 2014 року по 2 листопада 2014 року проводилися 7- мі всесвітні змагання з китайської мови для учнів середньої школи.

  В святковій заліКоманда України готова до змагань
Перший етап змаганьУчасники змагань  з емблемою змагань в Забороненому місті

На запрошення організаційного комітету чотири гімназисти Київської гімназії східних мов №1, а саме: учні 11-а класу Старовойт Дар’я (І місце), Лі Артем,  (ІІ місце), Айaнтола Латіфа (ІІІ місце), учениця 10-б класу Никітюк Ірина (ІV місце) під керівництвом їх учителя китайської мови Павленок Тетяни Василівни брали участь у таких представницьких змаганнях, на яких виборювали першість представники п’яти континентів нашої планети.

Ми разом з друзями  вибираємо китайський чайМи з драконом, що ловить сонце

Про кожну з цих пам’яток культури можна розповісти багато цікавого. Наприклад, Іхеюань (або «Парк безтурботності і миру») – це колишня літня резиденція імператорів, побудована за часів династії Цінь за 15 кілометрів від Пекіна. Сьогодні Іхеюань є одним з найкрасивіших китайських парків. На території літньої резиденції викопано штучне озеро, насипана штучна гора, збудовано кілька палаців, павільйонів і храмів, а також триповерховий театр. На березі штучного озера розташовується 700-метрова дерев'яна «Довга галерея», прикрашена кількома сотнями картин: пейзажами, ілюстраціями до творів класичної китайської літератури.
Перші чотири дні команди різних країн, в тому числі і команда України, провели в столиці Китаю Пекіні, де відвідали пам’ятки культури : Заборонене місто Гугун, Великий Китайський Мур, Площу Тяньаньмень, Храм Неба, Літню резиденцію імператора парк Іхеюань, Шовковий ринок, Центр сучасного мистецтва 798, Музей історії КНР, а також Штаб-квартиту Інститутів Конфуція (Ханьбань).

Всі  з прарором китайського мосту перед підйомом на  Великий китайський мур З прапором України біля палацу Вищої гармонії в Імператорському палаці

Сповнені яскравими враженнями від побаченого в столиці Китаю, учасники «Мосту» вирушили на місце проведення конкурсу – в Куньмін, столицю провінції Юньнань, місто зелених пальм і вічної весни, де  на них чекала напружена цікава інтелектуальна боротьба, в ході якої команда України пройшла три етапи змагань.

Команда України в повному складі в храмі Неба в ПекініВ 2014 році ми поливали дерево. посаджене нашими попередниками в 2012 році

Починаючи з 20 жовтня на офіційному сайті конкурсу bridge.chinese.cn відбувалося інтернет-голосування за команди-учасниці конкурсів. Учні гімназії східних мов №1 м. Києва, вчителі, наші друзі і прихильники з різних країн світу стежили за перебігом змагань в Куньміні, щоденно підтримували нашу команду, в результаті чого посланці України за кількістю голосів отримали Перше призове місце, набравши 104 000 голосів своїх прихильників. Це, наприклад, у 9 разів більше, ніж команда Росії. 

Українська команда перед підйомом на Великий мурВ зоопарку в  Пекіні  бачили панду

3 листопада 2014 року українська делегація повернулася додому. Хоча у посланців України був дуже напружений графік, але для них дні, проведені в Китаї, надовго залишать в пам’яті  чудові спогади. Адже за два з половиною тижні вони набули неоціненного досвіду участі в міжнародних конкурсах, мали унікальну можливість оцінити рівень своїх ровесників у знанні китайської мови, китайської культури, історії, традицій китайського народу, знайшли чимало друзів з різних куточків планети.

Дівчата провінції Юньнань виконують танець дракона Артем і друзі з інших країн виконують пісню Шамбала

Отож привітаємо їх, насамперед Старовойт Дар’ю та  Лі Артема! Їх мрії здійснилися на змаганнях в Китаї! Даша та Артем  отримали грант на безкоштовне навчання  в вищих навчальних закладах КНР на два навчальні семестри. Дякуємо нашим учням, викладачам, батькам за  їх спільні зусилля! Дерзайте! Ми пишаємося  Вами! 

祝贺你们,我们都为你们所取得的巨大成就感到骄傲!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку