Головна  →  Новини районів  →  19 листопада 2014

У спеціалізованій школі № 16 відбувся районний семінар-практикум для вихователів ГПД

 

У спеціалізованій школі № 16 міста Києва з поглибленим вивченням іноземної мови відбувся районний семінар-практкум для вчителів груп продовженого дня «Інтерактивні методики як спосіб психологічного розвантаження учнів на групі продовженого дня».

Кількість учасників – 34 особи.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Юлія Гарбуз презентувала кафедру вихователів групи продовженого дня та в теоретичній частині семінару акцентувала увагу на актуальності теми заходу. Заступник директора звернула увагу присутніх на систематичне і доцільне використання інноваційних технологій під час самопідготовки в умовах групи продовженого дня, а також на використання нестандартних форм подання інформації та типи навчальних завдань під час організації занять.

Застосовуючи новаторський підхід у проведенні семінарів, гостям було запропоновано самим відчути себе вихованцем і взяти участь у тренінгах та майстер-класах. Так, під керівництвом Дворкової Г.С. та учнів 1-б класу вихователі виготовляли орігамі (арт-терапія); з Воробйовою Ю.М. поринули у світ казкотерапії; разом із практичним психологом Падій О.В. утвердилися у своїй неповторності (тренінг «Я неповторна людина»).

На семінарі виступила також заступник директора з виховної роботи Лариса Коломієць, яка розповіла про організацію позакласної роботи на ГПД в контексті психологічного розвантаження учнів у другій половині дня. На завершення семінару першокласники презентували музичну композицію «Радість дитинства».

Семінар–практикум «Інтерактивні методики як спосіб психологічного розвантаження учнів на групі продовженого дня» допоміг освітянам не лише схвалити методичні рекомендації з даної теми, поділитися досвідом та новаціями, а й пригадати основні заповіді вихователя:

  • зроби радістю спілкування дитини з тобою;
  • першооснова - віра в дитину;
  • доброта, любов+вимогливість, відповідальність.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку