Головна  →  Новини  →  10 листопада 2014

7 листопада 2014 року, Київський університет імені Бориса Грінченка встановив рекорд у номінації «Наймасовіше написання диктанту національної єдності»

До Дня української писемності та мови студенти, співробітники, ректорат та ректор Віктор Огнев'юк зібрались в актовій залі університету для творення унікальної події - «Наймасовішого написання диктанту національної єдності».

У прямому ефірі Українського радіо, у вишиванках, з національною символікою та патріотичним духом заповнений зал розпочав писати диктант, з метою підкреслити те, що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.

Традиційно диктант прочитав доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Тривалість диктанту – 20 хвилин, кількість слів – 174 разом із заголовком. У цьому році диктант писали на тему «Українському радіо – 90 років».

Київський університет анонсував участь 500 осіб, але результат перевершив усі сподівання!

О 13.50 експертами Національного реєстру рекордів був зафіксований абсолютний рекорд України з одночасного написання диктанту у  689 осіб!!!

Надзвичайно приємно відзначити, що це перший в Україні зафіксований рекорд у такій номінації!

У залі не вистачало місць, адже він розрахований на 540 осіб, і організаторам довелось доставити стільці у проходах для всіх бажаючих взяти участь у акції.

Атмосфера в залі була переповнена позитивними емоціями, сльозами щастя та патріотичним настроєм. Захід продовжився презентацією соціальних роликів «Говоріть українською», підготовлених студентами університету, та завершився виконанням Гімну України.

Київський університет з честю несе ім’я людини, яка  виявляла рідкісну самозреченість у служінні рідній землі, ім’я  Бориса Дмитровича Грінченка! Саме тому університет завжди щиро підтримує та ініціює акції, що направлені на єднання народу України.

Прес-центр КУ імені Бориса Грінченка

Перейти до спискуВерсiя для друку