Головна  →  Новини  →  7 листопада 2014

7 листопада 2014 року о 13.00 Київський університет імені Бориса Грінченка встановить рекорд у номінації «Наймасовіше написання диктанту національної єдності»

Встановлення Національного рекорду у номінації

«Наймасовіше написання диктанту національної єдності»

До Дня української писемності та мови близько 500 студентів і співробітників університету з національною символікою у прямому ефірі долучаться до унікальної події, яку Національна радіокомпанія України (НРКУ) започаткувала ще у 2000 році. Відтоді щороку у цей день українці – від великого до малого – можуть взяти участь у написанні радіодиктанту.

Київський університет з честю несе ім’я людини, яка  виявляла рідкісну самозреченість у служінні рідній землі, ім’я  Бориса Дмитровича Грінченка! Саме тому університет завжди щиро підтримує акції, що направлені на єднання народу України.

Мета встановлення рекорду на «Наймасовіше написання диктанту національної єдності» -  підкреслити те, що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.

Представники Національного реєстру рекордів України зафіксують процес досягнення університетом рекорду та внесуть його до Національної книги рекордів року в Україні.

Традиційно диктант буде читати доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Диктант складатиметься з 100-120 слів.

Щороку Національна радіокомпанія отримує понад 15 тисяч листів з радіодиктантом. Кількість учасників диктанту національної єдності постійно зростає, а географія — розширюється.

Уперше за чотирнадцять років диктант писатимуть не за призи чи премії, а лише в ім’я ідеї. З огляду на непростий для нашої держави час, усі кошти, потрібні для проведення акції Національна радіокомпанія вирішила переадресувати бійцям АТО.

  • 13.00 – початок заходу;
  • 14.00 – презентація соціального ролика «Говори українською»;
  • 14.15 – завершення заходу.

Контактна особа:

Наталія Горбенко – керівник прес-центру КУ імені Бориса Грінченка (096) 702 86 02. 

Прес-центр КУ імені Бориса Грінченка  

Київ, вул. М.Тимошенка, 13-Б, каб. 102, тел. (044) 485-21-34

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку