Головна  →  Повідомлення  →  22 березня 2014

Зарахування до навчальних закладів Києва дітей, які прибувають з Автономної Республіки Крим

Зарахування до навчальних закладів Києва дітей, які прибувають з Автономної Республіки Крим

На виконання завдання Міського координаційного центру із вирішення питань, пов’язаних із розміщенням та життєзабезпеченням мешканців Автономної Республіки Крим, для забезпечення права дітей та учнів на освіту, Департамент освіти і науки, молоді та спорту Київської міської ради  (Київської міської державної адміністрації) повідомляє.

Зарахування учнів до загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів комунальної форми власності м. Києва проводиться наказом директора, що видається на підставі заяви батьків,  медичної довідки про епідеміологічне оточення і відповідного документа про освіту. У разі відсутності медичної картки (ф.№ 026/у), карти профілактичних щеплень (ф.063/у) та особової справи учня зазначені документи мають бути оформлені після зарахування учня до цього закладу.

Департамент звернувся до Міністерства освіти і науки України (лист від 14.03.2014 № 063-1159) з приводу надання роз’яснення щодо видачі учням 9-х та 11-х класів документів про освіту. Наразі це питання  вирішується, про результати буде додатково поінформовано районні управління освіти та керівників загальноосвітніх навчальних закладів.

Діти  дошкільного віку зараховуються до дошкільних навчальних закладів міста за наявності заяви батьків, свідоцтва про народження дитини, довідки лікаря про епідеміологічне оточення та медичної довідки встановленої форми  про стан здоров’я дитини. У разі відсутності медичної довідки про стан здоров’я дитина проходить медичний огляд у лікувальній установі  за місцем проживання.

Прийом дітей здійснюється керівником дошкільного навчального закладу шляхом переведення - без електронного запису, за наявності вищезазначених документів.

Зарахування дітей до спеціальних і санаторних шкіл-інтернатів та дошкільних навчальних закладів здійснюється шляхом переведення учнів та дітей на підставі направлення Департаменту або районних управлінь освіти.

 

Гаряча ліня Департаменту: 279-35-26 (загальна середня освіта),   279-39-19 (дошкільна освіта), 279-35-74 (школи-інтернати); 362-84-03 (зовнішнє незалежне оцінювання), 238-04-93 (міська психолого-медико- педагогічна комісія).

 

Гаряча лінія Міського координаційного центру: 497-57-15

Перейти до спискуВерсiя для друку