Головна  →  Новини  →  31 жовтня 2014

Територію дитинства розширено

Територію дитинства розширено

Усім відомо, що Київ переживає дефіцит місць для прилаштування малечі до дитячих садочків. Зокрема, у Дніпровському районі у дошкільних закладах на 100 наявних місць – 120 претендентів. Будувати нові – занадто дорого: 50-60 мільйонів гривень за кожен. Натомість, скільки їх було втрачено у 90-і роки, коли дошкільні дитячі установи чи не масово віддавалися в оренду кому завгодно. Не оминула така доля й дитячий садок №522, що по вул. Бучми, 5-А.

Збудований у 1975 році, з 1996-го він спершу перестав бути дитячою виховною установою, згодом став місцем скупчення офісів ділків, а останніми роками його, покинутого напризволяще, облюбували різного роду антисоціальні елементи, що довели будівлю й оточуючу територію до жахливого стану.

Це сколихнуло березняківську громадськість, відгукнулося в серцях депутатів Київради Андрія Станнікова і Віталія Рослякова, передалося голові Дніпровської районної державної адміністрації Ярославу Горбунову – і народився проект відродження дитячого садочка №522 на принципах державно-приватного партнерства. 2 мільйони гривень було перераховано з міського бюджету столиці, інші кошти надійшли від приватних інвесторів – підприємств «Березняки житлобуд» (директором – Андрій Стрихарський) і «Країна дитинства» (очолюють Інна і Андрій Буханевичи). А внеском громади – нескінченна кількість суботників упродовж року, локомотивом яких були колективи районного управління освіти (начальником – Наталія Іваніна), середньої школи №81 (директором – Тетяна Зубар) і середньої школи №195 (директором – Тетяна Скрипець).

І ось, сонячного й погожого, останнього дня жовтня, на ганку перед оновленою та причепуреною будівлею дитячого садочка №522 зійшлися всі, хто причетний до його другого народження, й котрий невдовзі стане денною оселею для 220 малюків. За них отут, усміхнених і захоплених, можна тепер лише порадіти: отримали ж оазу затишку та комфорту.

Пораділа за дніпровчан і начальник Департаменту науки і освіти, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації Олена Фіданян, яка відзначила, що це – успіх міської та районної влад, що спільно повертають належне дітям. Напередодні, зокрема, столична адміністрація виграла суд за повернення функціонального призначення ще одному дитячому садочку – у Солом’янському районі. Тож нема сумніву, що територія дитинства у столиці України розширюватиметься й надалі.

Підготовлено відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю Дніпровської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку