Головна  →  Новини районів  →  28 жовтня 2014

За ініціативи Голосіївської РДА організовано та проведено національно-патріотичну акцію «Земля України то прадідів слава – єдина країна, єдина держава»

 За ініціативи Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації та управління освіти Будинком дитячої та юнацької творчості було організовано та проведено національно-патріотичну акцію «Земля України то прадідів слава – єдина країна, єдина держава».

Головна мета акції: виховання у школярів почуття загальнодержавної єдності української спільноти в ім’я миру, волі і незалежності української держави. На прикладах подвигів героїв України – формування громадянської та патріотичної свідомості у дітей.

Учасниками акції стали школярі навчальних закладів району:

  • учні 1-4 класів взяли участь у акції дитячих малюнків і листівок «Україна, як мама і тато одна»;
  • учні 5-8 класів взяли участь у акції листів підтримки пораненим бійцям «Добре слово в час важливий зігріє серце вояку»;
  • учні 9-11 класів взяли участь у акції стінгазет «Шляхами Волі та Незалежності».

Також до благодійної акції зі збору води «Цілюще джерело» для бійців в зоні АТО активно долучились  педагогічні колективи, батьківська громада та учнівські самоврядування шкіл. Проведення цієї акції перевершило всі очікування. Діти проявили найактивнішу участь і створили близько 700 творчих робіт: малюнків, листівок, стінгазет та листів, щоб підтримати бойовий дух наших захисників у сьогоднішній нелегкий час.

Педагогічною, батьківською громадою та лідерами учнівського самоврядування шкіл під час акції зі збору води «Цілюще джерело» було зібрано більше 5 тонн води, біля 400 одиниць теплих речей (шкарпетки, рукавиці).

  • 16 жовтня 2014 року вся гуманітарна допомога та дитячі роботи передані через волонтерів Міжнародного благодійного фонду «Рух опору» для бійців в зоні АТО.
  • 22 жовтня 2014 року в Будинку дитячої та юнацької творчості відбувся підсумковий захід районної національно-патріотичної акції.

На заході були присутні почесні гості: радник голови Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації Крилюк Андрій Тітусович, головний спеціаліст відділу позашкільної освіти Департаменту освіти і науки Сергєєв Олександр Михайлович, начальник управління освіти, директори шкіл, батьківська громадськість, учнівське самоврядування. Вихованцями гуртків хору «Ластівка», вокальної студії естрадної пісні «Планета MUSIK», дитячого шоу-театру «Мода і більше того…», спортивно-хореографічного ансамблю «Школа Філімонових «ЛІА» були представлені художні номери патріотичної тематики.

А також було наголошено, що протягом історії української державності за волю і незалежність воювали та віддавали своє життя Герої України – під Крутами у 1918 році. І в ці осінні дні українці відзначають 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників і вшановують воїнів – визволителів другої Світової війни. Відзначають національно-визвольну боротьбу воїнів УПА. Героїчною, золотою сторінкою незалежної новітньої історії української держави стало народне повстання і боротьба героїв «Небесної сотні» та воїнів АТО. Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять героїв України.

Право покласти квіти Героям Крут на Аскольдовій горі, полеглим студентам та викладачам сільськогосподарської академії в роки Другої Світової війни, героям «Небесної сотні» на Майдані Незалежності було доручено лідерам районної ради старшокласників.

 

Під час підсумкового заходу Голосіївська районна рада старшокласників нагороджена Подякою Міжнародної громадської організації «Назустріч мрії» за активну громадську позицію, національну свідомість та патріотизм, за надану гуманітарну допомогу для Захисників України, зібрану під час проведення акції «Земля України то прадідів слава – єдина країна, єдина держава».

Перейти до спискуВерсiя для друку