Про програми зовнішнього незалежного оцінювання для осіб, які бажають здобувати вищу освіту на основі повної загальної середньої освіти

Перелік
▶▶▶▶▶▶▶програм зовнішнього незалежного оцінювання◀◀◀◀◀◀◀

        Враховуючи те, що Міністерство освіти відмовилося від проведення тестування з всесвітньої історії та світової літератури, зовнішнє незалежне оцінювання у 2015 році буде проведено з 12 навчальних предметів: української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з англійської, німецької , французької, іспанської та російської мов.
       Наказом освітнього відомства передбачено, що кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання матиме право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів.

      ЗНО з української мови і літератури традиційно буде обов’язковим для усіх абітурієнтів, які бажають здобувати вищу освіту за ступенем молодшого бакалавра (молодшого спеціаліста) та бакалавра (спеціаліста або магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань).

       Також документом передбачено, що результати базового рівня ЗНО з української мови і літератури будуть зараховані як результати державної підсумкової атестації за курс повної загальної середньої освіти для всіх випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів.

Зовнішнє незалежне оцінювання у 2015 році проводитиметься у квітні – липні, конкретні дати проведення тестування будуть визначені пізніше.

Зміни в системі ЗНО

18 вересня Міністерство освіти і науки України оприлюднило порівняльну таблицю змін до проекту Умов прийому до ВНЗ у 2015 році. Загалом, документ містить ряд прогресивних норм, що є результатом прийняття та набрання чинності Закону України "Про вищу освіту". 

Умови прийому на навчання до вищих навчальних закладів 

Пробне ЗНО 2015 року

Розрахунок конкурсного бала абітурієнтів при вступі до ВНЗ

Перші в Україні онлайн-курси з підготовки до складання ЗНО 

 

 

 

 

Версiя для друку